28 mei 2024

Weken ongerief voor treinreizigers Groningen

0

Delfzijl/Roodeschool – In de periode tussen paasmaandag en medio mei krijgen treinreizigers op de lijnen Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl ongemakken te verduren. Vanwege werkzaamheden aan het spoor kunnen er maar beperkt treinen rijden.


In de meivakantie (van 2 tot en met 5 mei) rijden er gedurende 100 uur geen treinen tussen Groningen en Roodeschool en Groningen en Bedum. Er worden dan bussen ingezet om de reizigers te vervoeren. De week daarvoor en de week daarna is ’s avonds op beide lijnen slechts beperkt treinverkeer mogelijk. Ook dan laat NoordNed bussen rijden.

Reizigers wordt aangeraden rekening te houden met een extra reistijd van drie kwartier als ze moeten uitwijken naar de bus. NS treinkaartjes zijn daarvoor ook geldig. De bussen vetrekken voor de stations. De werkzaamheden van ProRail hebben plaats op onregelmatige tijden en op verschillende baanvakken.

Reizigers worden hierover voorgelicht met een speciale folder waar de aangepaste dienstregeling in staat. Hier is ook de busdienstregeling in te vinden. De folder is verkrijgbaar bij het NS-loket in Groningen of bij het NoordNed servicepunt op station Groningen. De informatie is ook telefonisch op te vragen: 0900-9292.

© Archief www.stedum.com

www.dvhn.nl

Geef een reactie