19 juni 2024

Wellicht huizen op plek Temptation

0

Appingedam – Woongroep Marenland voert gesprekken met eigenaar Wim Vos van discotheek Temptation in Appingedam over overname van het danspaleis. Er zou zelfs al een principeovereenkomst tussen de partijen zijn. Dat melden bronnen in de horeca en de woongroep. Marenland wil Temptation afbreken en er seniorenwoningen bouwen.

Martin van der Laan, manager wonen van Marenland, bevestigt de gesprekken met Vos. De locatie is zeer geschikt voor woningbouw. We denken daarbij aan seniorenhuisvesting”, zegt Van der Laan. Eigenaar Wim Vos ontkent dat er onderhandelingen zijn. “Er is helemaal geen sprake van verkoop. Alleen als de gemeente een alternatieve locatie aanreikt, ga ik weg.”


Als Temptation verdwijnt, verliest Appingedam een historische en voor het centrum zeer belangrijke horecagelegenheid. Cees van Ekelenburg, voorzitter van de plaatselijke horecavereniging en eigenaar van cafŽ Meneer Jansen: “Als Temptation plat gaat, wordt een prachtige traditie om zeep geholpen. Daarnaast betekent het verdwijnen van een disco in de Wijkstraat een enorme verschraling van het horeca-aanbod in Appingedam. De horeca zal Vos niet dankbaar zijn.”


Dreiging


Van Ekelenburg vreest dat woningbouw op de plek van Temptation een bedreiging zal vormen voor de overige horeca in het centrum. “De mensen die daar gaan wonen, zullen klagen over geluidsoverlast van kroegen. Dan zal de gemeente deze zaken misschien willen aanpakken.” Volgens loco-burgemeester Gerard Snakenborg zijn dit voorbarige speculaties. “Voordat er woningen komen, moet het bestemmingsplan veranderd worden. Dat is nog niet aan de orde geweest binnen het college.”


Temptation


Op de plek aan de Wijkstraat in Appingedam waar zich nu discotheek Temptation bevindt huizen al meer dan honderd jaar horecazaken. Aanvankelijk was Temptation een feestzaal van hotel Het Wapen van Leiden. Eind jaren zestig werd het ŽŽn van de eerste discotheken in de provincie, genaamd Babylon. Een kleine twintig jaar later nam Peter van Campenhout de zaak over en gaf de disco de huidige naam Temptation.

www.dvhn.nl

Geef een reactie