18 juni 2024

Wethouder Delfzijl vraagt sportclubs om excuus

0

PvdA-sportwethouder Thea van der Veen moest donderdagavond tijdens de raadsvergadering van Delfzijl diep door het stof. Zij is verantwoordelijk voor het versturen van een ambtelijke brief aan de sportclubs, waaruit valt op te maken dat de huurtarieven voor zaalaccommodatie fors omhoog gaat.

Hierover ontstond enkele weken geleden onrust onder een aantal gymnastiekverenigingen. Aanvankelijk weet wethouder Van der Veen de onrust aan een foutieve interpretatie van de brief. Toen bleek dat ook raadsfracties ontstemd waren, dook zij nog eens in de materie. Tot haar ontsteltenis bleek dat er een verkeerde brief was verstuurd.

Volgens Van der Veen kon uit de brief aan de clubs inderdaad worden opgemaakt dat zij de komende jaren duurder uit zijn. "Dit is gebaseerd op een misverstand. Onze welgemeende excuses hiervoor", schrijft Van der Veen in een nieuw epistel dat vandaag bij de clubs op de mat valt.

Kritische raadsleden toonden zich tijdens de raadsvergadering dankbaar voor de excuses van de wethouder. "U hebt verenigingen de boom in gejaagd. Er is door de gemeente slecht gecommuniceerd. Dat moet beter in de toekomst. Maar we waarderen de excuusbrief", reageerde raadslid Luc Schumer van Fractie 2014

Dagblad van het noorden

Geef een reactie