9 december 2023

Wethouder Hartman start SchoolGruiten in Westeremden

0


Dinsdag 24 augustus heeft wethouder Hartman het schooljaar 2010-2011 geopend in Westeremden op de Abt Emoschool middels de start van het SchoolGruiten project.

In de gemeenschappelijke ruimte van de school is de wethouder in gesprek gegaan met de kinderen over o.a. wat nu eigenlijk Gruiten zijn, wie er elke dag fruit eet en wat het leukste was aan het eerdere Gruitenproject. Een project waarbij de kinderen 1x per week bezoek krijgen van de vitaminebus om samen in de ochtendpauze fruit te eten, maar ook waarbij de kinderen een aparte klok voor thuis hebben gekregen waarop ze precies kunnen aangeven dat ze dinsdag op school fruit krijgen en dat ze op donderdag het Gruitentrommeltje mee moeten nemen met daarin fruit van huis.

Wethouder Hartman ‘ik vind het belangrijk dat we als gemeente ons best doen om te komen tot gezonde, fitte en sportief bewegende kinderen. We hebben gezondheid hoog op de agenda staan. Ik ben dan ook benieuwd hoe de kinderen dit project ervaren en heb ze uitgenodigd om over vier weken samen met hun juf op het gemeentehuis te komen om te vertellen wat ze hebben beleefd met SchoolGruiten’.

SchoolGruiten
SchoolGruiten is een programma waarbij leerlingen en leraren op de basisschool samen groenten en fruit eten. Het woord gruiten is een samentrekking van: groenten en fruit eten. SchoolGruiten helpt basisscholen om kinderen op een leuke en leerzame manier gezonde voedingsgewoonten aan te leren. De abt emoschool is een van de deelnemende scholen in de gemeente Loppersum. Samen met Huis voor de Sport wordt invulling gegeven aan dit project.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie