25 april 2024

Wethouder Scheltens reikt cadeaubonnen uit aan stemmers op ontwerp gemeentehuis

0

Wethouder Wil Scheltens heeft drie prijswinnaars getrokken uit de 335 stembiljetten voor de keus voor een nieuw gemeentehuis. Hij reikt de cadeaubonnen aan de drie winnaars uit op dinsdag 10 mei, om 16.30 uur. De prijsuitreiking vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 4 te Loppersum.

Motivatie
Bij de keus voor een nieuw gemeentehuis was de motivatie heel belangrijk. Daarom is ervoor gekozen om het publiek te laten stemmen op ŽŽn van de vier locaties in de gemeente waar alle tekeningen van de architecten ter inzage lagen. Het stembiljet moest bovendien zijn voorzien van de naam- adres- en woonplaatsgegevens en een handtekening om mogelijke dubbele stemmen te voorkomen. Zowel de hoeveelheid stemmen als de motivatie is van invloed geweest op de uiteindelijke keuze.


Architectenkeuze
Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen voor Penta Architecten. Dit bureau gaat het gepresenteerde schetsontwerp uitwerken tot voorlopig ontwerp. De SNS bank, die op de plek staat waarop het nieuwe gemeentehuis komt, zal in het voorjaar van 2006  worden gesloopt. De oplevering van het nieuwe gemeentehuis zal zijn in de eerste helft van 2007.   


 

www.loppersum.nl

Geef een reactie