22 april 2024

WETHOUDER SMIT HIJST VLAG VOOR EERSTE NIEUWE WONING BESTEMMINGSPLAN HILMAARWEG STEDUM

0

Het hoogste punt van de eerste nieuwe woning van het bestemmingsplan Hilmaarweg te Stedum is op vrijdag 23 juni bereikt. Al na twee weken na de start van de bouw is de woning wind- en waterdicht. Wethouder Smit zal ter gelegenheid hiervan op maandag 26 juni, om 16.00 uur voor de woning de Groninger vlag hijsen met de toekomstige bewoners, de heer en mevrouw Schinkel

Bestemmingsplan Hilmaarweg


Het bestemmingsplan Hilmaarweg behelst de uitbreiding aan de noordoostzijde van Stedum. In het plangebied waar de gemeente Loppersum samenwerkt met woningbouwcorporatie Wierden en Borgen worden 30 woningen gesloopt, waarvan er inmiddels 12 zijn afgebroken.  Hiervoor in de plaats worden 66 nieuwe woningen gebouwd: 20 sociale huurwoningen door Wierden en Borgen en 46 koopwoningen in particulier opdrachtgeverschap. Van deze 46 koopwoningen zijn er 18 vrijstaand en 28 woningen twee-onder-een-kap.


 


Kavels


De gemeente Loppersum verzorgt de uitgifte van de kavels en heeft het plan opgedeeld in drie fasen. De eerste fase betreft de uitgifte van 8 vrijstaande en 4 twee-onder-een-kap woningen waarvan de gebouwde woning de eerste vrijstaande woning betreft. De kavels voor vrijstaande woningen in de eerste fase hebben een grootte van 400m2 tot 600 m2 en de kavels voor de twee-onder-een kapwoningen hebben een grootte van 300-350 m2. De kavelprijzen in het bestemmingsplan zijn: Û 115,00 excl. BTW per m2 voor de twee-onder-een-kap woningen en Û 120,00 excl. BTW voor de vrijstaande woningEN. Op dit moment zijn nog zes kavels beschikbaar voor vrijstaande woningen en vier kavels voor de twee-onder-een-kap. Voor informatie over de procedure van uitgifte kunt u contact opnemen met de gemeente Loppersum, de heer A. Dreijer, tel. 0596-575221.


 


Stedenbouwkundige deelgebieden (zie plattegrondje)


Het bestemmingsplanplan bestaat uit vier stedenbouwkundige deelgebieden welke om een Ògroene wigÓ liggen. In elk van de deelgebieden wordt op een andere stedenbouwkundige kwaliteit gestuurd.  In het gebied waar nu gebouwd wordt, wordt aansluiting gezocht op de bestaande dorpsbebouwing.


De bebouwing langs de Ògroene wigÓ bestaat uit geschakelde woningen met twee bouwlagen. het derde deelgebied betreft een bouwplan van Wierden en Borgen aan de Ògroene wigÓ. De woningcorporatie bouwt hier een zestal woningen met een eigenzinnige en eigentijdse vormgeving.


Het vierde deelgebied, aan de Hilmaarweg, heeft de grootste oppervlakte. Hier komen de vrijstaande en twee onder ŽŽn kap woningen in verschillende bouwstijlen


www.stedum.com

Geef een reactie