22 april 2024

Wie gaat er mee naar Stedum Duitsland?

0

Weet u het nog? Inmiddels alweer anderhalf jaar geleden hadden we bezoek vanuit het Duitse Stedum. Onze gasten werden getrakteerd op een gastvrij weekend waarin er voor hen een leuk programma samengesteld was. Zo was er meteen na aankomst een rondgang (in het donker!) door het dorp met onderweg een welkomstdrank op het Borgterrein. Zaterdags was er de Open Dag of, zo men wilde, een eigen invulling van de dag. Õs Avonds gaven we de uitwisseling een officieel tintje door een prachtig welkom met vaandels en volksliederen, waarna we in een volle sportzaal genoten van muziek en dans.

Op de afsluitende zondag gaf Jehova Nissi een leuk concert in de Gereformeerde Kerk en na de gezamenlijke broodmaaltijd was het afscheid. Kortom, we konden toen, en kunnen nu nog steeds, terugzien op een erg geslaagde uitwisseling.


 


Dit jaar zijn wij uitgenodigd om als gasten naar Stedum Duitsland te komen. In tegenstelling tot vorige bezoeken niet tijdens het jaarlijkse SchŸtzenfest in de maand mei, maar tijdens de feestelijkheden ter ere van het 50-jarig bestaan van hun Schuttersverenging. Deze nieuwe uitwisseling zal zijn in het weekend van 6-8 oktober 2006.


 


Vind u het leuk om een tegenbezoek af te leggen? Dan bent u van harte uitgenodigd om dit weekend met ons, muzikanten van Jehova Nissi en andere trouwe Stedum-gangers, mee te gaan. Beleef mee hoe gastvrij men daar is en hoe vriendschappelijk de contacten zijn tussen de inwoners van deze twee dorpen met dezelfde naam.


 


Meegaan betekent een gezellige reis per touringcar, logeren bij een gastgezin en veel muziek, gezelligheid en feestgedruis. Maar ook zullen onze Duitse naamgenoten u een kijkje achter de schermen gunnen van hun oude schutterstradities en natuurlijk ook van het dagelijks leven in een klein Duits dorp.


 


 


Wilt u meer weten? Harrie Nienhuis, Fenneke Colstee, Lies Oldenhof of Nanne Santing zijn van harte bereid om uw vragen te beantwoorden.


Opgave (liefst zo snel mogelijk) voor dit tegenbezoek kan bij Nanne Santing, tel. 551689


 


Namens Òde voorbereidingscommissieÓ met vriendelijke groet,


 


Nanne Santing

www.stedum.com

Geef een reactie