20 juli 2024

Wie wil gastgezin zijn?

0

Voel je ervoor een of meer Duitse gasten logies te bieden in het weekend van 30 april/1 en 2 mei? Het gaat om onderdak voor vrijdagavond en zaterdagavond (met ontbijt) en warm eten op zaterdagavond. Uiteraard zijn alle Stedumers uitgenodigd om op vrijdagavond het Koninginnedag concert mee te maken en op zaterdag de feestavond (ook zonder gasten).

Je hoeft niet bang te zijn ermee opgescheept te zitten, want vrijdagavond en zondagmorgen hebben we een gezamenlijk programma en zaterdag gaan de Duitse gasten met een lunchpakket op stap, met een tocht langs de wagens (waar de Groninger Stedumers uiteraard niet meemogen), een meiboom oprichten met de scouting (bij borgterrein),  jeu de boules bij het Klokkenpad, een schiettoernooi en toneel bij het café. Mogelijk zijn er ook mensen die naar Groningen willen, dat kan ook.

Op zondagmorgen is er gelegenheid om een kerkdienst te bezoeken (keuze aan de gastgezinnen met gasten, dominees worden geïnformeerd) en daarna is er een gezamenlijke afscheidslunch, waarna er opgeruimd wordt. Voor een deel zijn er vanuit eerdere uitwisselingen vaste combinaties van gasten en gastgezinnen maar die zijn nog niet toereikend om iedereen onderdak te bieden. De Duitse Stedumers zijn aardige plattelandsmensen, en het met elkaar optrekken in zo’n weekend is de vorige keren goed bevallen. Graag nog even aandacht voor de oproep in de Stedumer, we hebben nog plm. 10 gastgezinnen nodig.

Mocht gastgezin zijn niet iets voor je zijn, dan is er ook nog behoefte aan barpersoneel op vrijdagavond en zaterdagavond. Je kunt je aanmelden bij Fenneke Colstee, Martin Zijlema of Lies Oldenhof. Dit kan per e-mail, met daarin aangegeven je voorkeursavond en tijd.

www.stedum.com

Geef een reactie