22 juni 2024

Wielerronde is ——k promotie voor het dorp Usquert

0

Usquert – Enthousiasme en inzet, dat zijn de pijlers waarop Rondom de bult van Usquert nu al jarenlang rust. Voor de 36e keer wordt deze wielerronde voor amateurs zondag gehouden en de sleet zit er nog steeds niet op. Commissaris van de koningin Hans Alders van Groningen zal het startschot voor de hoofdkoers lossen en burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Eemsmond geeft het startsein voor de dameskoers

Bovendien is er een extra attractie dit jaar in Usquert. Tijdens het intermezzo van de koersen zal het bestuur van de Stichting WielercomitŽ zich samen met een flink aantal dorpsgenoten op een reuzenskelter uit Zevenhuizen hijsen om daar het parcours een paar keer mee af te leggen. Het totale evenement is alle jaren mogelijk geworden dankzij de inzet van veel vrijwilligers en een actief bestuur. “Met Rondom de bult probeert het wielercomitŽ ook aan een stukje Usquertpromotie te doen”, zegt voorzitter Jaap Nienhuis. Het slaagt daar al jaren wonderwel in.


Het rennersveld is meestal in orde. Gebeurt dat eens niet, dan slaat bestuurslid Klaas Smith prompt aan het mopperen bij de KNWU. Die zorgt er dan voor dat het de volgende keer piekfijn voor elkaar is. Over het deelnemersveld is Jaap dit jaar tevreden. “Zelfs meer dan dat”.


Dit jaar mogen 115 renners starten in Usquert. Wedden dat dit aantal gehaald wordt? Germ van den Burg, Edwin Dunning, Jos Harms en Allard Engels zijn enkele kanshebbers die hij noemt. Er zal zondag ook een Poolse coureur deelnemen in Usquert.


Met 45 deelneemsters is ook de vrouwenkoers goed bezet. Smith rekent de zusjes Bekkering uit Den Ham tot de kanshebsters, maar ook Bertine Spijkerman uit St. Nicolaasga en Angela Hillenga uit Finsterwolde.


In het verleden wonnen renners als Trijnco Buurmeijer, Jan Aling , Edwin Veen, Gerard Schipper en Anne Koster al eens Rondom de bult, coureurs die later ‘namen’ werden in de amateurwielrennen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie