26 februari 2024

Willem Alexander en M‡xima Zorreguieta in Groningen

0

Woensdagochtend 7 november, na een ietwat late aankomst op vliegveld Eelde, reed de zeer bekende blauwe bus in record tempo naar de Stad. Daar werd het paar opgewacht door Commissaris van de Koningin Alders en burgemeester Wallage. Ook was men heel even niet bedacht op de kleine dondersteen die M‡xima een tekening wilde overhandigen

.
Na het bezoek aan het Stadhuis was er natuurlijk het ‘zwaaimoment’ vanaf het bordes van het Stadhuis. Hierna is het paar wandelend naar het Academiegebouw gegaan. En onderweg, ondanks redelijk onbestendig weer, stonden natuurlijk velen enthousiast te zwaaien of werd er zelfs een kleine voorstelling gegeven.Hoogtepunt voor de Stadjer was de rijtoer…de manier om een glimp op te vangen van het jonge paar. Het was enorm druk langs de route en waar je ook keek zag je oranje vlaggen en ballonnen.Volgende stop was het Groninger Museum waar M‡xima en haar prins onder meer het werk van Viktor&Rolf hebben kunnen bewonderen.Na een rit door het Reitdiepgebied heeft het paar vervolgens in Garnwerd in CafŽ Hammingh gesproken met jonge boeren over ontwikkelingen in de Groningse landbouw.

D

Daarna stond een bezoek aan het azc te Winsum op het programma. Hier was het paar onder meer even te gast bij de, oorsponkelijk uit Afghanistan afkomstige, familie Kaan.Tot slot werd in de borg Verhildersum in Leens een presentatie gegeven over de Waddenzee en het Lauwersmeergebied.En daarna…zat het erop en keerde het paar, na een succesvol bezoek, per helikopter weer huiswaarts.

© Archief www.stedum.com

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie