18 juni 2024

Winter4daagse de Noorder Rondtochten

0

Een nieuw wandelevenement voor de doorgewinterde wandelaar. Vier dagen (in totaal circa 135 km) lopen in schaatssfeer over het prachtige Hoogeland van Groningen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus wandelaars die nog mee willen lopen doen er goed aan zich snel in te schrijven. Afzien in sneeuw, kou en donkerte.

In Groningen wordt van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari 2013 de allereerste winter4daagse van ons land gehouden: de Noorder Rondtochten. De winter4daagse (circa 135 km) in winter- en schaatssfeer is bedoeld voor de doorgewinterde wandelaars. Wie één of twee dagen wil lopen, kan in het weekend ‘aansluiten’ en een kortere route lopen.
De wandeling volgt in vier etappes de route van de schaatsklassieker de Noorder Rondritten. En op een bijzonder moment, want op 26 januari 2013 is het precies vijftig jaar geleden dat Groninger schaatsheld Jan Uitham deze klassieker won, acht dagen nadat hij tweede werd (achter Reinier Paping) in de meest barre Elfstedentocht ooit- die van 1963. Natuurlijk wordt dat ook gevierd in de finishplaats van toen: zaterdag 26 januari is het feest in Winsum! In alle doorkomstplaatsen en -dorpen wacht de wandelaar een hartverwarmend welkom en staan Koek& Zopie klaar. Uiteraard zal het batlopen niet ontbreken en ontmoet de wandelaar menig dweilorkest. In totaal kunnen deze eerste editie 500 wandelaars de gehele winter4daagse lopen en even zoveel kunnen zich inschrijven voor een kortere afstand in het weekend. De inschrijvingen gaan hard en sluiten bovendien 4 januari, dus wie dit unieke festijn mee wil maken, doet er goed aan zich zo snel mogelijk in te schrijven via www.noorderrondtochten.nl
De winter4daagse wordt eens in de drie jaar georganiseerd in nauwe samenwerking met o.a. ijsvereniging De Noorder Rondritten, waterschap Noorderzijlvest en dorpen op de route. De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de provincie Groningen (LEADER), 247Design, Groningen Seaports, NAM en Arriva. Het is dan ook een groene 4daagse omdat alle wandelaars gedurende het evenement een treinpas krijgen waarmee ze kriskras door Groningen kunnen reizen. De organisatie is in handen van Hoogeland op de Kaart en Tocht om de Noord. Het idee voor De Noorder Rondtochten komt voort uit de Ommelandse Reis die in december 2009 is georganiseerd in het kader van Het Glazen Huis op de Grote Markt en 3FM Serious Request en waarbij maar liefst 70.000 euro is opgehaald.

Noorder Rondtochten

Geef een reactie