29 mei 2024

Wirdum: vrouw schiet met luchtbuks

0

De politie heeft donderdagmiddag een 55-jarige vrouw uit Wirdum in haar woning aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij met een luchtbuks naar de woning van buren aan de Fromaweg heeft geschoten. De 48-jarige buurvrouw zat op het terras bij haar woning en zij hoorde plotseling een projectiel langs haar hoofd suizen. Na enig zoekwerk vond de vrouw een luchtbukskogeltje. Zij alarmeerde vervolgens de politie. Na enig onderzoek kwam de politie uit bij de woning van de verdachte.

De vrouw werd thuis aangetroffen en aangehouden. De luchtbuks en de daarbij horende munitie werden in beslag genomen. De verdachte werd uitgebreid gehoord op het politiebureau. Volgens eigen zeggen leeft de verdachte in onmin met haar buren. Zij verklaarde dat zij niet gericht op haar buren heeft geschoten. Wel wilde ze haar buren laten schrikken door op het dak van de buren te richten.

Tijdens het verhoor bekende de vrouw dat zij medio mei van dit jaar ook al met de luchtbuks heeft geschoten. De vrouw verklaarde dat zij destijds meerdere keren naar de auto van een gast bij de buren heeft geschoten. De auto werd door de actie van de verdachte vernield. De Wirdumer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op

Persberichten politie.nl

Geef een reactie