16 juli 2024

Workshop ‘zomersnoei van vruchtbomen’

Snoeien in de winter is bekend maar wist u dat u ook prima in de zomer kunt snoeien? Vrijdag 30 juli van 09.00 uur tot 15.30 uur geeft Landschapsbeheer Groningen, in samenwerking met Natuurmonumenten, een workshop snoeien van vruchtbomen in de zomer.
Fruitbomen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristieke elementen in het landschap van de provincie Groningen. Denk maar eens aan sfeervolle boerenboomgaarden, een stijlvolle fruittuin bij een historische buitenplaats of een bloeiende solitaire vruchtboom in een tuin. De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot, sommige zijn kenmerkend voor de eigen streek. Landschapsbeheer Groningen vindt het belangrijk dat hier blijvende aandacht voor is. Daarvoor organiseren wij geregeld workshops om de kennis over fruitbomen en het belang van de juiste manier van snoeien onder de aandacht te brengen.
Pomoloog Harrie van der Laan en Marcel Knol, ervaringsdeskundige op het gebied van fruitbomen, leren u graag de fijne kneepjes van (veilig)snoeien van vruchtbomen in de zomer. Naast een stukje theorie wordt gesnoeid in o.a.de boomgaard van Natuurmonumenten bij Gasterij ‘Natuurlijk Smeerling’. De workshop vindt plaats op 30 juli van 09.00 tot 15.30 en is inclusief koffie, thee en een lunch. Na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers het digitale handboek “Hoogstamfruit” en een certificaat van deelname. De kosten voor de workshop bedragen €80,- per persoon.
Aanmelden
Aanmelden voor de workshop kan tot uiterlijk 27 juli a.s. door een e-mail te sturen naar info@landschapsbeheergroningen.nl o.v.v. ‘aanmelding workshop zomersnoei 30 juli’