29 mei 2024

Wraakactie op raadslid in Westeremden

0

Onverlaten richtten in de nieuwjaarsmorgen in Westeremden (gemeente Loppersum) chaos aan bij de woning van onder meer raadslid Coby Westerhof-Palmbergen van GemeenteBelangen. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd met een tank gier gespoten tegen de gevel van haar huis. De voor- en achtertuin werden volgestort met hooi en stro.

Afgelopen najaar was deze ‘primitieve actie’ volgens haar al aangekondigd. "Toen is mij gezegd dat ik rond oud en nieuw een wraakactie kon verwachten. Dit dreigement is dus waargemaakt."

In de tuin troffen Westerhof en haar man ook nog een groot aantal kroonkurken en bierdoppen aan. Dat sterkt hen in het vermoeden dat de daders cafébezoekers moeten zijn geweest. In 2009 werd gebouw De Viskenij geopend in het dorp. In het pand zetelen een jeugdsoos, een weekendcafé en een dorpshuis. Omwonenden hebben zich lang verzet tegen deze bouwplannen. Ook raadslid Westerhof kon zich er niet echt in vinden omdat ze overlast vreesde voor de buurt. Jarenlang is gesoebat met de gemeente over de plannen die het dorp sindsdien in twee kampen verdeeld houdt.

De woning van een achterbuurvrouw van het raadslid, die behoorde tot de bezwaarde omwonenden, moest het in de nieuwjaarsnacht eveneens ontgelden. Er is aangifte gedaan bij de politie.

www.stedum.com

Geef een reactie