27 mei 2024

Wrevel neemt toe na ernstig ongeluk Damster scholier

0

appingedam – Door een ernstig ongeluk bij het Ommelander College in Appingedam is de al jaren bestaande onvrede over de onveilige verkeerssituatie op de Pastorielaan flink aangewakkerd. Woensdagmorgen ging een 17-jarige leerling van het Ommelander College op zijn scooter onderuit door natte bladeren op het wegdek en gleed onder de auto van een docente van de tegenoverliggende streekbasisschool voor speciaal onderwijs De Delta.

De jongen is ernstig gewond overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.


“We maken ons al lange tijd grote zorgen over de onveilige verkeerssituatie bij beide scholen”, zegt rector S.J. de Groot van het Ommelander College. “Er is slechts ŽŽn smalle toegangsweg, met een riskant en onoverzichtelijk bochtje, waar docenten, leerlingen en taxichauffeurs allemaal over moeten. Vooral als de scholen uitgaan, is het hier echt spitsuur. Dan moeten leerlingen op fietsen en bromfietsen en docenten in hun auto’s zich tegelijkertijd een weg banen over de Pastorielaan, waar op dat moment dan ook nog eens talloze taxibussen staan te wachten op leerlingen van De Delta.”


Herfstbladeren


Hoewel het ongeluk van woensdagmorgen vooral toe valt te schrijven aan de overvloed aan herfstbladeren, denkt De Groot dat hij de verkeersproblematiek wel weer aanhangig gaat maken bij de gemeente Appingedam. “We hebben dit al enige keren aangezwengeld, maar tot nu toe is er niets gebeurd. Voor zover ik weet, zijn er hier nog niet eerder ongelukken geweest, maar dat mag dan ook een wonder heten.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie