22 april 2024

Wubbo Ockels in Stedum

0

Bij ons op school is Wubbo Ockels geweest. Hij is de eerste Nederlander die de ruimte in is geweest. Hij kwam bij ons op school omdat wij meededen met een project over duurzame energie. Toen hij binnen kwam dachten we dat hij een hele stijve man was, maar dat was verkeerd gedacht. Hij bleek heel aardig te zijn en hij wou iedereen een hand geven want dat vond hij leuk.

Wij hadden een auto op windenergie gemaakt. Toen Jolien Dijk en Marijke Jansen de presentatie op de beemer lieten zien vond hij dat heel mooi. Daarna hebben Dries Ameling, Laurens Haaier en Anne Fokkema hem de Windtruck laten zien. Dat vonden hij en de juryleden zo knap dat ze hem nog een keer wilden zien rijden met een compressor, daarna moest Anne vertellen hoe ze hem gebouwd hadden.


 


  


Daarna gingen we vragen beantwoorden zoals: Hoe zijn jullie op het idee gekomen? Toen heeft Marijke daar antwoord op gegeven. En zo ging het door. Toen kregen we weer applaus en ging Wubbo Ockels vertellen hoe hij vond hoe we het hadden gedaan. Hij vertelde ons dat hij het jammer vond dat hij ons niet allemaal een prijs kon geven dus gaf hij ons eerst maar een paar kleine cadeautjes zoals: vrijkaartjes voor een Space expo in Noordwijk, een astronauten diploma en een cliphorloge voor om je broek.


  


Een dag later hoorden we dat we van de 10 scholen die er meededen vierde geworden waren. De prijs was 500 euro. Nu moeten we ons project nog een keer in Groningen in het Martini Plaza laten zien. (vrijdag 28 mei)  


We weten nog niet zeker wat we met de 500 euro gaan doen, maar misschien gaan we er wel van naar Nemo met groep 7 en 8.


 


 

Geschreven door Marijke Jansen (Groep 8 O.B.S De Bongerd)

Geef een reactie