22 april 2024

Zandster vader en zoon V. door het lint

0

‘T zandt – Net ontslagen uit de gevangenis en weer was Johan V. (21) het middelpunt van tumult in ’t Zandt. Zaterdagavond wilde de politie hem aanhouden omdat V. verdacht wordt van openlijke geweldpleging en mishandeling. De Zandster probeerde te vluchten en werd daarbij door zijn 41-jarige vader, eveneens een bekende van de politie, geholpen. De trottoirtegels en bloempotten vlogen daarbij door de lucht.

In de nacht van 3 op 4 april werd een 18-jarige inwoner van Bierum aan de Oude Schans in Delfzijl door drie mannen tot twee keer toe zwaar mishandeld. De man moest het avondje stappen in Delfzijl bekopen met een gebroken kaak.

Na een aantal dagen deed de Bierumer aangifte bij de politie. Die deed onderzoek en toog vrijdag naar ’t Zandt om drie verdachten aan te houden. De eerste (22) en de tweede verdachte (16) kon de politie ’s ochtends zonder problemen meenemen.

Bij de aanhouding van de derde, de 21-jarige Johan V., aan de Hink Oostingstraat, ging het goed mis. De verdachte sprintte naar de achtertuin en probeerde aan de agenten te ontkomen. Er ontstond een worsteling met de politiemannen, die V. na gebruik van pepperspray konden inrekenen. Vader V. ontstak daarop in woede en gooide een bloempot en trottoirtegels naar de agenten. Ook het gebruik van pepperspray kon niet voorkomen dat de man nog een spiegel van de politiewagen aftrapte. Tevens bedreigde hij de agenten. ’s Avonds keerde de politie terug in de Oostingstraat om vader V. aan te houden.

De ‘Johannen V.’ hebben inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het criminele circuit. Senior zat in het verleden onder meer 3,5 jaar vast voor hasjhandel en wapenbezit. In november 2000 werd de auto van ‘de Viking’ op de snelweg opgeblazen. Hij verloor daarbij een been. Begin dit jaar werd V. wederom veroordeeld voor drugs- en wapenbezit. Ook op junior lijken gevangenisstraffen geen indruk te maken. De Zandster is net als zijn vader nog niet zo lang op vrije voeten.

In juli vorig jaar werd Johan veroordeeld voor openlijke geweldpleging en verkoop van softdrugs. Hij had ook toen net een straf achter de rug.

www.dvhn.nl

Geef een reactie