30 mei 2024

Zeehond Hannes gestolen uit zeehondencentrum

0

Pieterburen 25-10-2004 – De politie kreeg zaterdagochtend de melding van het zeehondencrche in Pieterburen dat de zeehond Hannes uit het buitenbassin was verdwenen.

Uit onderzoek blijkt dat de zeehond, die eigendom is van Tierpark Nordhorn, in de nacht van vrijdag 22 oktober en zaterdag 23 oktober uit het bassin is gehaald.

De politie verrichtte onder andere een technisch onderzoek hetgeen niet direct aanwijzingen opleverde naar eventuele daders. In overleg met het zeehondencentrum werd besloten de verdwijning eerst stil te houden in verband met de mogelijkheid dat degene die Hannes heeft weggenomen contact op zou nemen. Dit is tot nu toe niet gebeurd. Een buurtonderzoek wordt ingesteld met als doel informatie te krijgen over eventuele verdachte bewegingen rondom het centrum aan de Hoofdweg in Pieterburen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Personen die informatie hebben over de verdwijning van de zeehond worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen, via 0900 Ð 8844 (lokaal tarief).

www.politie.nl

Geef een reactie