25 juli 2024

Zeehondjes misschien toch naar Delfzijl

0

Gaan de zeehondjes dan toch naar Delfzijl? Die mogelijkheid is weer nadrukkelijk open, hoewel de havenplaats in eerste instantie niet erg geïnteresseerd leek om de crèche binnen zijn grenzen te krijgen.  Het was zeehondenmoeder Lenie ’t Hart zelve die eind vorige week contact opnam met burgemeester Cees Waal om de mogelijkheid te bespreken

Een zware delegatie van Delfzijl zit daarom binnenkort om tafel met ’t Hart, die zelf inwoonster is van de gemeente Delfzijl. Zij wil weg uit Pieterburen omdat ze daar niet genoeg uitbreidingsmogelijkheden heeft."Wij willen alle mogelijkheden in kaart brengen", verklaart Lenie ’t Hart.

Goede plek

"Van Harlingen tot en met Eemsmond hebben alle gemeenten interesse getoond. Delfzijl heeft dat niet gedaan, maar ik vind dat Ziel er ook bij hoort, dus heb ik zelf maar gebeld." ’t Hart benadrukt dat ze ‘geen enkele voorkeur’ heeft voor een gemeente. "Wij vragen de gemeenten hoe ze ons kunnen helpen met het verkrijgen van subsidies en of ze een goede plek weten voor een uitgebreide zeehondencrèche."

Laat Delfzijl nu net over niet al te lange tijd beschikken over een prachtige locatie aan de dijk. Zwembad Aquariom sluit zijn deuren, omdat er een nieuw bad gebouwd wordt op de grens van Appingedam en Delfzijl. Burgemeester Cees Waal vindt het nog wat vroeg om die mogelijkheid te bespreken.

De Marne aan zet

"Die optie hoor ik iedere keer vallen, maar zover zijn we nog lang niet. We gaan eerst serieus bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Er komt nogal wat bij kijken namelijk. We hoeven niet onder stoelen of banken te steken dat de zeehondencrèche goed in het profiel van onze gemeente past. Maar we wachten op onze beurt. Eerst is De Marne aan zet."

Dagblad van het noorden

Geef een reactie