18 juni 2024

Zeilreis naar China voor Unicef

0

Op zondagmiddag op 10 september, tijdens de Havendagen in Delfzijl, vertrekt het zeiljacht de KREIA vanuit de haven van Delfzijl voor een fantastische en avontuurlijke reis naar de andere kant van de wereld, China (Tianjin-Beijing) om in augustus 2008 aanwezig te zijn bij de Olympische spelen. Aan boord zit o.a. schipper Michel Sarolea.

Hij wil zich graag inzetten en aandacht vragen voor een project van UNICEF.

Dit project streeft er naar om voor ieder schoon water in Zambia beschikbaar te hebben. Een op de vijf kinderen sterft door het gebrek aan schoon water, slechte sanitatie en hygiëne. UNICEF zorgt voor de aanleg van waterpompen en latrines, samen met de benodigde voorlichting

 

Een internationale kindertekeningen uitwisseling is verbonden met de zeilreis. Kinderen hier geven op 10 sept. tekeningen mee (A4 formaat) met als onderwerp "Nederland en Water". In Suriname worden er een tiental uitgewisseld met kindertekeningen van daar, met als onderwerp "Suriname en Water". In alle andere landen waar de KREIA komt zal dit gebeuren. Zo ontstaat een internationale collectie die met een expositie zal worden afgerond na aankomst in China.

 

Tien tekeningen met een speciale boodschap erbij zullen in een fles midden op de Atlantische Oceaan worden verstuurd als bijzondere "flessenpost".

www.stedum.com

Geef een reactie