25 april 2024

Zeker Bewegen was een succes!

0
Afgelopen december heeft in Stedum de cursus Zeker bewegen plaatsgevonden. Deze valpreventie cursus , gegeven door Ellen Wollerich en haar collega Maaike van Leusden van Het Huis voor de Sport Groningen, richt zich met name op het voorkomen van het vallen. Met het toenemende aantal mensen die langer zelfstandig thuis blijven is dat geen overbodige luxe, daar de kans op vallen in huis gestaag toeneemt.
Het doel van de cursus is om de kans op vallen te verkleinen en een ieder te laten ervaren hoe je bij een val zoveel mogelijk de schade kan beperken. In de 6 lessen Zeker Bewegen leer je vallen zo goed mogelijk te voorkomen en hoe je snel weer op staat na een val.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het versterken van been, romp -en nekspieren en werden er balansoefeningen gedaan. Door het volgen van de cursus herwonnen de deelnemers hun fysieke en mentale bewegingsvrijheid. Zoals de oudste deelneemster van 87 jaar achteraf ook zei: “ik ben door het doen van de cursus veel minder angstig geworden om te vallen en als ik zou vallen weet ik wat ik moet doen om weer overeind te komen, dit geeft me een veiliger gevoel !
Op vrijdag 31 januari zal er van 11.00 – 12.00 uur een herhalingsles in de gymzaal bij Bedumerweg 6 plaats vinden waar al het geoefende nogmaals aan bod komt.
U bent van harte welkom om te komen kijken. Voor meer informatie of ook interesse om de cursus Zeker Bewegen te gaan volgen ,kunt u contact opnemen met Ellen Wollerich ( beweegcoach gemeente Loppersum) 06 26975208 – e.wollerich@hvdsg.nl Er zijn plannen om in 2020 nogmaals deze cursus aan te bieden.

, Ellen Wollerich – van der Honing

Geef een reactie