20 mei 2024

Zes inbraken gepleegd in Westeremden e.o.

0

De politie in Uithuizen onderzoekt een aantal woninginbraken, die in de plaatsen Westeremden, Garrelsweer en Kantens hebben plaatsgevonden. De politie wil graag in contact komen met getuigen die in hun omgeving personen verdachte zaken hebben gezien.

Inbraken

De woninginbraken, zes in totaal, vonden plaats op maandag 13 december tussen 07:00 en 21:30 uur. Woningen aan de Melkvaller en de Pastorieweg in Westeremden waren het doelwit van het inbrekersgilde.Het valt de politie op dat de inbreker(s) bij de meeste inbraken gebruik maakten van een breekvoorwerp. Bij de inbraken werden diverse goederen buit gemaakt.
Advies 

De politie adviseert inwoners van Westeremden, Garrelsweer en Kantens om bij afwezigheid ramen en toegangsdeuren goed af te sluiten. Daarnaast is het belangrijk dat in de woning op verschillende tijdstippen licht brandt. Dit kan gerealiseerd worden door een tijdschakelaar. Ten slotte is verstandig om kostbare spullen niet zichtbaar in de woning achter te laten. Het advies is om deze goederen achter slot en grendel te plaatsen. Daarnaast is het voor de opsporing van gestolen spullen belangrijk dat de registratie- en serienummers genoteerd zijn.
Contact 

Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Uithuizen, of bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Persberichten politie.nl

Geef een reactie