19 juni 2024

Zilveren Anjer mooie beloning voor Reint Wobbes

0

Dhr. Reint Wobbes uit Huizinge ontvangt op 19 juni 2012, uit handen van Hare Majesteit Koningin Beatrix, een Zilveren Anjer. Dit onderscheidingsteken wordt toegekend door het Prins Bernard Cultuurfonds. Dhr. Wobbes ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet voor het behoud van middeleeuwse kerken en begraafplaatsen; het cultureel erfgoed van onze provincie.

Dhr. Wobbes is secretaris van de Stichting Oude Groningen Kerken en schreef boeken over de geschiedenis van Groningen en haar kerken en boerderijen. Verder zet hij zich geheel belangeloos in voor het herstel van oude begraafplaatsen in onze provincie.
Burgemeester Albert Rodenboog is aanwezig bij de uitreiking in Amsterdam en zal daarnaast dhr. Wobbes woensdag 20 juni persoonlijk feliciteren met deze prestigieuze onderscheiding. ‘We zijn zeer trots dat een inwoner van onze gemeente deze onderscheiding mag ontvangen. Het is een mooie beloning voor het goede werk dat hij verricht en ik hoop dat dit een extra stimulans voor hem is. Het werk van dhr. Wobbes is van groot belang voor het behoud van het culturele erfgoed in onze gemeente en de provincie Groningen.’ aldus de burgemeester.
Het Prins Bernard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland met financiële bijdragen, prijzen en beurzen. Zij kent de Zilveren Anjer toe aan mensen die zich geheel onverplicht en onbetaald hebben ingezet voor cultuur/ natuurbehoud in Nederland of in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie