16 juli 2024
Het blijft niet onopgemerkt; Stedum.com is niet meer zo actueel als zij voorheen was. Dat is een direct gevolg van veranderingen in de dagelijkse bezigheden van de redactieleden. De veranderingen hebben betrekking op betaald werk en uitgebreidere arbeidscontracten (dit geldt voor Ronald en Luit) en verhuizing naar buiten Stedum (dit geldt voor Wim). We constateren dat onze hobby -het onderhouden van de website Stedum.com- daardoor in een lagere versnelling staat en minder aandacht krijgt dan het verdient. 
Dat is zeker niet onze wens, maar wel een onvermijdelijk gevolg. De huidige situatie betekent nou eenmaal een vermindering in de beschikbaarheid voor het maken van foto’s, video’s en verslagen voor u als websitebezoeker. We hebben onderling enkele woorden gewisseld over het stopzetten van de site. Maar dat is echt het laatste wat we willen. Stedum.com is al 20 jaar een begrip in het dorp en dat willen we graag behouden en voortzetten! Om weer zo actueel te zijn als voorheen moet er echter wel wat veranderen…
Oproep
Het redactieteam van Stedum.com heeft twee verzoeken aan het dorp:
  • Bij dorpsactiviteiten zijn altijd wel mensen die met hun mobiele telefoon een foto maken of wellicht een kleine fotoreeks maken. Het zou erg leuk zijn om die te delen met de rest van het dorp. Door een paar zinnen te schrijven bij de foto’s heb je al een verslagje van de betreffende activiteit te pakken. Als je dit vervolgens wilt mailen naar redactie@stedum.com plaatsen wij het bericht online (mits toelaatbaar voor het bezoekend publiek). Zo kunnen alle Stedumers (en zeker ook de oud-Stedumers) op de hoogte blijven van wat er in het dorp gebeurt. Daarbij kijken we ook met een schuin oog naar organisatoren van activiteiten; door een verslagje te maken van je activiteit kun je laten zien wat je doet en heb je meteen een stukje reclame te pakken voor de activiteit.
  • Naast een gewenste toename van individuele inzendingen zou het ook prettig zijn als één of meerdere Stedumers een meer actievere rol zouden willen oppakken in de verslaglegging van dorpsactiviteiten. Stedum.com kan wel wat meer structurele hulp gebruiken. Lees: wie zou de redactie van Stedum.com willen aanvullen? Lijkt je dat wat? Mail naar redactie@stedum.com. Ook als je bijvoorbeeld gedachtes hebt over een leuke/aansprekende nieuwe rubriek, nodigen we je graag uit om daar eens over te spreken.
Het dorp zal je dankbaar zijn voor het delen van leuke en informatieve foto’s en nieuwsberichten! De ervaring leert dat de soms eenvoudig ogende berichten zeer goed bekeken worden. Omdat het toch net die kleine weetjes zijn over het dorp of daaromheen die mensen graag tot zich nemen.
Wil je iets voor de site betekenen, heb je vragen, suggesties of iets anders? We vernemen het graag!

, Ronald, Luit, Wim

Geef een reactie