22 juni 2024

Zorgcentrum Delfzijl krijgt cadeau met prijskaartje

0

Delfzijl – Duizend meter kerstverlichting siert vanaf donderdag zorgcentrum Julsingha in Delfzijl. Het is een cadeautje van Eneco Energie, die de lichtmetamorfose gratis verzorgt voor ”mensen die het in de donkere dagen het hardst nodig hebben”. Alleen wie draait er op voor de stroomrekening? Juist, het zorgcentrum zelf. “Daar hebben we in ons enthousiasme nog helemaal niet aan gedacht”, bekent directeur zorg Bouko Sanders

Het Julsinghatehuis is ŽŽn van de elf instellingen in Nederland die door Eneco zijn uitverkoren. Onder bewoners en medewerkers was dat de afgelopen dagen reden voor een klein feestje. Maar het blijft een prijs met een onverwacht prijskaartje. Sanders: “We dachten echt dat hiervoor een goede regeling was getroffen.” Hij is niet van plan het hele feest af te blazen. “Zolang het niet in de duizend euro loopt, is het wat mij betreft prima.”


Een mooie kerst in een warme sfeer. De inwoners van het tehuis hebben zich er al helemaal op ingesteld. “Al die lichtjes gaan voor de warmte zorgen”, zegt bewoonster Johanna Kuiper hoopvol. “Maar die rekening moeten ze ons niet laten betalen.”


Installateur Karel Retter denkt dat de stroomrekening voor het zorgcentrum wel eens flink kan oplopen. “Duizend meter verlichting en dat anderhalve maand? Dat komt niet dagelijks voor. Reken in het meest positieve scenario maar op enkele honderden euro’s meer dan normaal.”


Eneco blijft optimistisch over de actie. “De energiekosten kunnen we helaas niet betalen, omdat Eneco niet overal de stroomleverancier is”, vertelt voorlichter Cor de Ruyter. “Maar we gebruiken natuurlijk zuinige lampjes.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie