22 maart 2023

Zorgen over middenstand Siddeburen

Siddeburen – Na de bouwvakvakantie kan worden begonnen met de sloop van de voormalige panden van landbouwmechanisatiebedrijf Niestijl aan de Hoofdweg in Siddeburen. De gemeente Slochteren heeft onlangs de sloopvergunning verleend.

Het terrein wordt eerst gesaneerd en daarna kan de bouw van het nieuwe winkelcentrum met een oppervlakte van 3000 vierkante meter beginnen. Maar de voorzitter van de Ondernemersvereniging Siddeburen-Schildmeergebied, Alfred Benning, zelf middenstander in Siddeburen, is er niet gerust op. ”Ik moet nog zien of er voldoende belangstelling voor zal zijn”, zegt Benning.


De bouw van het winkelcentrum maakt deel uit van het centrumplan voor Siddeburen. Dit omvat de bouw van een nieuw bejaardenverzorgingshuis op de locatie Traas, alsmede de bouw van woningen. Ook is een nieuwe school in gebruik genomen.


Het aannemersbedrijf Geveke voert de plannen voor het winkelcentrum uit. Er is een commissie gevormd, waarin Geveke, MKB Noord, de Kamer van Koophandel en de Ondernemersvereniging zitting hebben.


Voor de bezetting van het nieuwe winkelcentrum is inmiddels een basis gelegd, omdat de C1000-supermarkt, nu nog gevestigd aan de Hoofdweg, naar het nieuwe centrum verhuist. Deze winkel betrekt 1200 van de 3000 vierkante meter.


Naar verluidt zijn er voor de resterende vierkante meters nog geen andere belangstellenden. En dat baart Benning zorgen. ”Toen de plannen enige jaren geleden werden gepresenteerd, was ik enthousiast. Ik zag het helemaal zitten. Maar sindsdien is de economie behoorlijk teruggelopen. Je ziet dat veel dingen stagneren. De middenstand in Siddeburen loopt terug. De meubelzaak van Buikema is dicht evenals de schoenenzaak van Bos.”


Benning is er wel van overtuigd dat het winkelcentrum er komt. ”Die plannen gaan door. Maar ik denk dat het een moeilijk verhaal wordt. Laten we maar optimistisch blijven.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord