27 mei 2024

Zorginstelling heeft oogje op disco Uithuizen

0

Uithuizen – Woonzorgcentrum Hunsingoheerd in Uithuizen is in gesprek met zijn achterbuurman Bar Discotheek 538. De zorginstelling heeft een enorme wachtlijst, maar kan niet uitbreiden. Dat kan wel als ze de discotheek koopt en op die ruimte woningen bouwt voor senioren. De discotheek wil wel weg uit het centrum van Uithuizen

”Ik wil graag een nieuwe disco bouwen buiten het dorp. Op de weg tussen Delfzijl en Winsum is genoeg ruimte waar niemand last heeft van mij en waar ik niet om drie uur ’s nachts hoef te sluiten”, zegt eigenaar Theo Boonstra van uitgaanscentrum 538. Hij heeft overleg gehad met directeur Sake Bouma van Hunsingoheerd.


Hunsingoheerd is zeer in trek bij senioren. Meer dan 160 ouderen staan op de wachtlijst. Bouma zoekt naar oplossingen voor de wachtlijst. ”De discotheek kopen is inderdaad een optie. We zijn serieus in gesprek. Die locatie ligt ook mooi in het centrum, maar we zijn het niet eens over de kosten.”


Hunsingoheerd wil ongeveer 350.000 euro neertellen voor de discotheek, die 1200 vierkante meter telt. Het perceel meet 2000 vierkante meter. Theo Boonstra wil er minstens 550.000 euro voor hebben.


Beide partijen laten weten dat de gemeente er belang bij heeft dat de disco vertrekt uit het dorp, vanwege de geluidsoverlast. Wethouder Rein Eisinga zegt dat hij op de hoogte is van het overleg. Op de vraag of de gemeente wil bijdragen in de kosten, als een soort ‘oprotpremie’ voor het uitgaanscentrum, heeft hij geen antwoord. ”Daar is nog nooit over gepraat.” Wel vindt hij dat zowel Hunsingoheerd als de discotheek van belang zijn voor de gemeente.Onderzoek


In de plaatselijke krant verschijnt volgende week een oproep van onderzoeksbureau Argo uit Groningen. Het wil bekijken of er voldoende belangstelling is in de gemeente Eemsmond voor een luxueuze seniorenvoorziening. ”Die is er niet in deze gemeente, terwijl de helft van de mensen op de wachtlijst een koopwoning heeft en zodoende wel geld heeft voor een mooie oudedagsvoorziening”, zegt Sake Bouma.

www.dvhn.nl

Geef een reactie