20 juli 2024

Zware schade na auto tegen gevel

0

Een 26-jarige automobilist uit Appingedam is zaterdagnacht tegen de gevel van een woning aan de Koningstraat gereden. Hij ging er lopend vandoor, maar getuigen belden de politie. De woning bleek zwaar beschadigd en op straat lagen brokstukken van de woning. 

Een paar meter verderop stond een auto, bovenop een omgereden verkeerspaal, met veel schade. Omstanders waren ontdaan en vertelden dat de veroorzaker was weggelopen. Onderzoek bij de woning leverde geen bestuurder op. Ook in de omgeving werd naar hem uitgekeken. Dat leverde in eerste instantie ook niets op. Totdat de bestuurder zich zelf meldde bij de agenten.

Ze roken een sterke alcohollucht en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Ook de verkeersongevallenanalysedienst kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanrijding. 

Door de aanzienlijke schade aan het pand werd ook de hulp ingeroepen van de brandweer. Het pand bleek onbewoonbaar te zijn, omdat de voorgevel op instorten stond. De gemeente zorgde voor een afzetting, zodat de brandweer puin kon ruimen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie