18 mei 2024


In de haven leek alles nog goed te gaan. Ondanks de mist kon de de kleine pakjesboot de haven van Stedum goed vinden. De vissers moesten even alert zijn op hun hengel, maar Jan Timmer en Harm Pestoor manoevreerden op vertrouwd terrein de boot keurig aan de kant.

Bij de nieuwe dorpsontmoetingsplek gingen de Sint en zijn 5 Pieten van de boot. Sint had nog een pittige opmerking voor de burgemeester, dat de bibliobus moest blijven. De burgemeester kon dat moeilijk beloven, hij zei tenslotte geen Sinterklaas te zijn. Na deze ontvangst ging Sint in een cabrio op weg door het dorp. De aankomst in de sporthal was niet helemaal zoals anders. Toen Jehova Nissi “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” speelde kwam er een zwartepiet binnen met de mantel van Sint om zich heen, staf in de zwarte hand, en de mijter op zijn pietenmuts.

Hij zei; ik ben Zwarteklaas, maar dat vonden de kinderen maar niks. Ze protesteerden flink toen hij in de zetel van Sint plaatsnam, lekker lui onderuitgezakt. Even later kwam de Hoofdpiet hem weer ophalen, en betrad Sint eindelijk de zaal. Toen bleek de smulpiet ondeugend. Verborgen in een gymnastiekkast die ineens begon te rijden, zat hij lekker chocoladeletters te eten. Aan Sint vertelde hij dat het een test was en dat bleek Sint wel goed te vinden. Nadat er verschillende liedjes gezongen waren en de streetdance groep van Sportdorp Stedum had opgetreden, moest Sint alweer gaan. Hij had met zijn Pieten nog een drukke dag voor de boeg. Sint liet weten dat de kinderen hun schoen mogen zetten als ze dat willen en hij komt ook langs op de beide scholen.

Klik hier voor de foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie